پتروگ ، طراحی و اجرای کابینت و کمد دیواری

آشنایی با روکش چوب طبیعی و مصنوعی

5/5 - (1 امتیاز)

شماره تماستو بفرست تا مشاوره رایگان دریافت کنی :)

    روکش چوب به لایه نازکی از چوب طبیعی گفته می‌شود که برای پوشش مصنوعات چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روکش های چوبی به دو صورت طبیعی و مصنوعی در بازار عرضه می‌شوند که دارای کاربردهای فراوان زیادی است. شما می‌توانید از این روکش ها با توجه به نوع و جنس مواد ساخته شده در موارد مختلف مانند کابینت، درب منزل و … به کار ببرید. ما در این مطلب از سایت پتروگ به معرفی انواع روکش های چوبی و جنس هر کدام می‌پردازیم، پس با ما همراه باشید.

    انواع روکش چوب

    انواع روکش چوب

    روکش چوب طبیعی

    روکش چوب طبیعی به یک لایه نازک تهیه شده از چوب گفته می‌شود. در واقع به دلیل گران قیمت بودن چوب و محدودیت مقدارچوب های با نقوش زیبا، این چوب ها را به روکش تبدیل می‌کنند و روی نئوپان، ام دی اف و یا فیبر می‌چسبانند.

    روکش چوبی (veneer) لایه های نازک چوبی هستند که در طی یک فرآیند خاص تولید می‌شوند. این روکش ها را می‌توان در هر دو طرف کار استفاده کرد و به کمک یک آستر روغنی، دوام آن را بیشتر کرد. روکش های طبیعی بر روی یک سطح پهن و مسطح بر روی کار چسبانده می‎شوند و معمولا بیشتر برای پنل هایی با لبه ی اریب و مسطح استفاده می‌شوند چراکه چوب، قابلیت انحنای کمتری دارد. چوب، یک محصول طبیعی است که نباید بیش از حد مرطوب و یا خشک باشد. رطوبت مطلوب برای چوب حدود 45 تا 85 درصد است. به طور معمول از روکش چوب برای کمد دیواری، کابینت، درب و مبلمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع روکش چوبی را می‌توان به کمک چسب های حرارتی در دمای 58 درجه سانتیگراد بر روی سطوح ابزار خورده مانند ام دی اف در کمتر از دو دقیقه چسباند. بهتر است بدانید که از ام دی اف با روکش چوبی در ساخت وسایل چوبی مختلفی از جمله مبلمان کلاسیک و سنتی و یا در سایر طراحی داخلی منازل و ساختمان ها استفاده می‌کنند. رنگ روکش طبیعی با توجه به جنس چوب، متفاوت است. ما در ادامه انواع رنگ های چوب را به معرفی می‎کنیم.

    روکش چوب طبیعی
    انواع روکش چوب طبیعی
    روکش چوب طبیعی

    رنگ، کاربرد و انواع روکش طبیعی

    انواع کاربرد روکش چوب طبیعی
    رنگ و انواع روکش چوب طبیعی

    روکش چوب راش

    روکش چوب راش به رنگ صورتی مایل به قهوه ای است که دارای چشمک و لکه های قهوه ای پر مگس است. از کاربرد روکش چوب راش می‌توان به روکش چوب کابینت آشپزخانه، کمد، درب چوبی، انواع میز و مبلمان اشاره کرد.

    روکش چوب گردو

    روکش چوب گردو
    روکش چوب گردو

    روکش چوب گردو یکی دیگر از انواع روکش چوب طبیعی است که رنگی خاکستری مایل به قهوه ای تیره دارد. از این چوب برای ساخت روکش درب چوبی، کابینت و مبلمان چوبی استفاده می‌شود. روکش پوست گردو به دلیل بافت ریزی که دارد از زیبایی خاصی نیز برخوردار است و به همین دلیل این روکش در میان مردم طرفدار بیشتری دارد.

    روکش چوب بلوط

    روکش چوب بلوط
    روکش چوب بلوط

    روکش چوب بلوط رنگ قهوه ای روشن تا تیره دارد. از این روکش می‌توان در تولید درب های چوبی، مبلمان و کابینت استفاده کرد.

    روکش ماهاگونی یا ماهگونی

    روکش ماهاگونی در میان انواع روکش چوب به دلیل زیبایی که دارد برای بسیاری از نماکاری های مصنوعات چوبی، کابینت چوبی، مبلمان، سطوح اداری و همچنین برای روکش چوب درب های چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنگ این چوب، زرد تا قهوه ای مایل به قرمز است.

    روکش چوب ملچ

    روکش ملچ در میان انواع روکش چوب طبیعی، رنگ قهوه ای مایل به قرمز دارد که البته رگه های سبز رنگی نیز بر روی آن به چشم می‌خورد. از این روکش برای تولید انواع مبلمان، تخت خواب، کابینت و …، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    روکش چوب زیتونی

    روکش چوب زیتونی

    رنگ روکش زیتونی، خاکستری تا زرد کمرنگ بوده که بر روی آن رگه هایی به رنگ زیتونی و قهوه ای وجود دارد. از این روکش می‌توان برای ساخت و تولید انواع جعبه های چوبی، معرق روکش و درب های چوبی استفاده کرد.

    روکش مصنوعی چوب

    روکش چوب مصنوعی
    روکش چوب مصنوعی

    در واقع روکش چوب مصنوعی از لایه ها و ورق هایی مرکب از برخی مواد مانند کاغذ تزئینی و یا غیر تزئینی تشکیل می‌شود که به رزین های مختلفی مانند ملامین فرمالدئید و فنل فرمالدئید آغشته است. تنوع در روکش های مصنوعی چوب زیاد است و به دلیل قیمت پایین تری که نسبت به روکش طبیعی دارد، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما در ادامه به انواع روکش چوب مصنوعی می‌پردازیم.

    روکش چوب ورق کاغذی یا لترون

    روکش های کاغذی و لترون از جنس کاغذ های تزئینی به صورت ساده و طرح دار در شکل های متنوعی در بازار عرضه می‌شود. روکش کاغذی در میان روکش های مصنوعی، نازک ترین و ضعیف ترین نوع روکش محسوب می‌شوند که مقاومت پایین تری نسبت به سایش، خش، حرارت و رطوبت دارند. به همین دلیل روکش های کاغذی نسبت به سایر روکش چوبی ارزان تر هستند.

    روکش چوب ملامینه

    روکش ملامینه

    می‌توان گفت پرکاربرد ترین روکش در میان انواع روکش چوب مصنوعی و طبیعی، روکش ملامینه است که بیشتر برای اوراق فشرده و ام دی اف استفاده می‌شوند. از مزایای این روکش می‌توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت، آب، حرارت و سایش اشاره کرد. این روکش ها در طرح و رنگ های متنوعی در بازار عرضه می‌شوند که شما می‌توانید با سلیقه و نظر خودتان از این روکش ها استفاده کنید.

    روکش چوب لمینت

    روکش لمینت

    روکش لمینت، لایه های فشرده شده چوب و مواد دیگری هستند که در طی یک فرآیند خاص در کارخانه تولید می‌شوند. این محصول کاملا مقاوم و با دوام بوده و یک روکش مرغوب به حساب می‌آید. در حال حاضر این نوع روکش ها به خاطر ظاهر زیبا، دوام زیاد و سهولت در نصب به یکی از روکش های پرطرفدار تبدیل شده است.

    لمینت تحت فشار بالا (HPL)

    روکش چوب لمینت تحت فشار

    این روکش ها در میان انواع روکش چوب در برابر رطوبت، حرارت و سایش مقاومت بالایی داشته و به راحتی به کمک آب و مواد پاک کننده تمیز می‌شوند. از این روکش ها بیشتر در مواردی استفاده می‌شود که نیاز به استحکام و دوام بالایی دارند. به طور مثال برای ساخت میز تحریر، میزکار، تخت بیمارستان و آزمایشگاه از این روکش ها استفاده می‌کنند.

    انواع روکش های چوب

    لمینت فشرده پیوست(CPL)

    لمینت فشرده پیوست(CPL)
    لمینت فشرده پیوست(CPL)

    این روکش ها شبیه به روکش های HPL هستند با این تفاوت که CPL به صورت رول در پرس های غلتکی تولید می‌شوند و انعطاف پذیری بهتری نسبت به لمینت تحت فشار بالا دارند.

    روکش چوب ترموپلاستیک

    یکی از محبوب ترین انواع روکش چوب مصنوعی که طرفدار و محبوبیت زیادی دارد، روکش ترموپلاستیک است. این روکش ها ضخامت نسبتا زیادی دارند و بر روی نئوپان و ام دی اف با طرح های چوب وساده به کار می‌روند. روکش ترموپلاستیک در برابر رطوبت، خط و خش، سایش، مایعات و حرارت مقاومت خوبی دارند. همچنین، نگهداری و نظافت این روکش ها کار بسیار آسانی است. تنها کافی است برای تمیز کردن این روکش ها یک دستمال را نم دار کنید تا به خوبی تمیز شوند. روکش پی وی سی و روکش اکریلیک از عمده ترین انواع روکش ترموپلاستیک محسوب می‌شوند.

    روکش چوب پلی وینیل کلراید یا پی وی سی

    این روکش ها بسیار نرم و منعطف هستند و برای سطوح صاف و یا فرم دار مانند لبه های کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرند. این روکش ها در ضخامت 0.2 تا 3 میلی متر در بازار عرضه می‌شوند و در مورد مقاومت و استحکام این روکش ها می‎توان گفت که در برابر رطوبت مقاومت خوبی دارند اما در برابر حرارت و یا سایش، خط و خش و عوامل شیمیایی مقاومت کمتری دارند.

    روکش چوب اکریلیک

    روکش اکریلیک در میان انواع روکش چوب مصنوعی همانند روکش پی وی سی، انعطاف پذیری خوبی دارند. این روکش ها علاوه بر انعطاف پذیری، قابلیت ترمیم پذیری نیز دارند به طوریکه ناحیه ترمیم شده اصلا قابل تشخیص نیست. روکش اکریلیک در برابر ضربه مقاومت بالایی دارد و در برابر حرارت، اشعه خورشید و رنگ رفتگی کمتر حساس هستند.

    سخن آخر:

    در پایان در هنگام خرید روکش چوب به نیاز و کارکرد آن توجه کنید. روکش چوبی که تهیه می‌کنید باید فاقد هرگونه بادکردگی، تغییر رنگ، ترک، شکاف و اثر رطوبت باشد. همچنین بهتر است از روکش چوب درجه یک، برای روی کار و از چوب درجه دو برای پشت کار استفاده کنید. کاملا طبیعی است که قیمت روکش چوب طبیعی از روکش چوب مصنوعی گران تر است. البته استفاده از روکش مصنوعی با توجه به بودجه شما می‌تواند یک انتخاب مناسب برایتان باشد. گروه صنعتی و هنری پتروگ با بیش از دو دهه سابقه در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی آماده ارائه خدمات به شما دوستان عزیز می‌باشد. امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.

    سوالات متداول:

    انواع روکش چوب را نام ببرید؟

    به طور کلی، روکش چوب به دو صورت طبیعی و مصنوعی در بازار عرضه می‌شوند.

    انواع روکش چوب طبیعی کدامند؟

    از انواع روکش طبیعی می‌توان به روکش چوب بلوط، گردو، راش، ماهاگونی، زیتونی و ملچ اشاره کرد.

    انواع روکش چوب مصنوعی کدامند؟

    روکش لمینت، ترموپلاستیک، پی وی سی و اکریلیک از انواع روکش چوب مصنوعی در بازار محسوب می‌شوند.

    5/5 - (1 امتیاز)

    مشاوره و طراحی رایگان

    جهت دریافت مشاوره رایگان و یا طراحی رایگان تنها کافیست تلفن خود را وارد کنید.

    Step 1 of 2

    فهرست مطالب

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مکالمه را شروع کنید
    ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم

    پروفایل

    تمامی حقوق برای گروه صنعتی هنری پتروگ محفوظ است
    گروه صنعتی هنری پتروگ
    شماره تماس : 3634

    واتساپ : 09151172080

    دفتر مرکزی : 05138466965
    ایمیل : petrog.group@gmail.com
    آدرس شرکت : مشهد, خیابان چمران
    چمران 9 ساختمان نشان طبقه 1 واحد 105