پتروگ ، طراحی و اجرای کابینت و کمد دیواری

با اثر روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون داخلی آشنا هستید؟

لطفا امتیاز دهید

شماره تماستو بفرست تا مشاوره رایگان دریافت کنی :)

    رنگ شناسی در دکوراسیون داخلی اولین گام برای طراحی داخلی هرفضایی به شمار می‌رود. با توجه به مطالعات روانشناسی، رنگ‌ها بر روی روحیه، خلقیات و افکار انسان ها تاثیر مستقیم می‌گذارد. در دنیای ما تمام اشیایی که در اطراف ما هستند، رنگ خاصی دارند و همین رنگ هاست که باعث ارتباط ما با محیط اطراف می‌شود. اگر به صحبت‌های روزمره خود توجه کنیم، می‌بینیم که دائما از کلماتی مانند رنگ ملایم، رنگ شاد، رنگ آرامش بخش، رنگ غمگین و …، استفاده می‌کنیم. این موضوع یعنی خلقیات و روحیات تک تک ما با یک سری رنگ ها سازگار است و با یک سری دیگر سازگار نیست. همچنین، ما بیشتر وقت خود را در شبانه روز در فضاهای مختلف مانند خانه، مغازه، محیط سرکار، اداره، باشگاه‌های ورزشی و …، می‌گذرانیم. اولین چیزی که در این محیط ها مورد توجه ما قرار می‌گیرد، رنگ فضای داخلی است. بنابراین وقتی در مورد سبک‌های دکوراسیون داخلی صحبت می‌کنیم، شما اول از همه باید تصمیم بگیرید که از چه رنگی می‌خواهید استفاده کنید. ما در این مقاله به موضوع اهمیت رنگ شناسی در دکوراسیون داخلی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

    رنگ‌ها در دکوراسیون داخلی چه تاثیری دارند؟

    رنگ‌ها علاوه بر زیبایی که به محیط داخلی ما می‌بخشند در تنظیم نور نیز موثر هستند. به طور مثال، وقتی شما از رنگ‌های تیره برای دکوراسیون داخلی خود استفاده می‌کنید محیط داخلی تیره‌تر از آنچه که هست جلوه می‌کند. اما اگر از رنگ‌های روشن استفاده کنید محیط روشن‌تر به نظر می‌رسد. یکی از دلایل این اتفاق، بازتاب نور است. رنگ‌های تیره نور را به خود جذب می‌کنند اما رنگ‌های روشن نور را منعکس کرده و سبب بازتاب نور می‌شوند. این نور در محیط داخلی در جریان بوده و پرتوهای بیشتری از آن به چشم ما می‌خورد. بنابراین، محیطی با رنگ شاد به مراتب روشن تر از محیطی با رنگ تیره به نظر می‌رسد. از طرف دیگر، رنگ‌ها با روحیات ما نیز ارتباط مستقیم دارند. همانطور که ما برای رفتن به مراسم های غمگین لباس هایی به رنگ تیره می‌پوشیم و برای رفتن به مراسم های شادی مانند جشن تولد، لباس رنگ روشن به تن می‌کنیم در واقع می‌خواهیم از طریق رنگ لباس، احساساتتمان را بروز دهیم. پس بدیهی است که شناخت رنگ‌ها و استفاده درست و به جا از هر رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی بر احساسات و روحیات افراد تاثیرات مطلوب داشته و حتی می‌تواند احساسات شما را مدیریت کند.

    اهمیت انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی

    رنگ های گرم مانند قرمز، نارنجی و زرد منجر به برانگیخته شدن هیجانات، اشتیاق و فعالیت در شما می‌شود. در حالیکه رنگ‌های سرد مانند آبی، سبز و بنفش با آرامش و آسایش همراه هستند. ما از رنگ ها انرژی دریافت می‌کنیم. رنگ ها ما را تشویق می‌کنند، آرام می‌کنند و می‌توانند به ما احساس امنیت بدهند. بنابراین، حواستان باشد که در انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی منزل خود عاقلانه عمل کنید. واقعیت این است که همه رنگ‌ها زیبا هستند اما هر کدام از رنگ ها در موقعیت مناسب خود زیبا جلوه می‌کنند. بهتر است انتخاب رنگ برای فضای داخلی را تنها بر اساس زیبایی آن انتخاب نکنید. ممکن است یک رنگ از نظر شما زیبا به نظر برسد، اما به این موضوع هم توجه کنید که قرار است مدت ها با رنگی که انتخاب کرده‌اید، زندگی کنید. بنابراین، تاثیر روحی هر رنگ بر روحیه خودتان را بسنجید تا اثر نامطلوبی بر روحیه شما نگذارد. قبل از انتخاب رنگ به این موضوع فکر کنید که چه تاثیری از رنگ انتخابی خود دریافت می‌کنید؟ آیا این رنگ با روحیات شما سازگار است؟ اگر شما فردی هیجانی و پرشور هستید، می‌توانید از رنگ‌های تند استفاده کنید و اگر فردی آرام و صبور هستید، رنگ‌های ملایم برای شما مناسب هستند. همچنین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی خود را نیز در نظر بگیرید. پرده، مبلمان، دیوارها و …، باید با رنگ انتخابی شما در تناسب باشند. پس می‌توان گفت عامل دیگری که بر انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی تاثیرگذار است، تناسب با رنگ های از قبل تعیین شده است. 

    رنگ ها چه تاثیراتی بر روحیه ما دارند؟

    همانطور که گفتیم رنگ ها بر اساس احساساتی که به ما منتقل می‎کنند به دو دوسته کلی گرم و سرد تقسیم می‌شوند. ما در ادامه به معرفی روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون اشاره می‌کنیم.

    روانشناسی رنگ سفید در دکوراسیون

    روانشناسی رنگ سفید

    بهترین گزینه برای انتخاب رنگ پس زمینه، رنگ سفید است. رنگ سفید باعث بزرگ‌تر و دلبازتر جلوه دادن محیط منزل شما می‌شود. اگر دوست دارید که مبلمان رنگی و دیگر تزئینات منزل شما زیباتر جلوه کند، می‌توانید از رنگ سفید به عنوان رنگ پس زمینه استفاده کنید. رنگ سفید، ظاهری ساکت و آرام در محیط ایجاد می‌کند اما برای بهره مندی از تاثیرات روانشناختی این رنگ نباید زیاد از آن استفاده کنید. رنگ سفید برای تاکید بر برخی از قسمت های خانه مانند پنجره ها و قاب درها گزینه مناسبی است.

    روانشناسی رنگ سیاه در منزل

    روانشناسی رنگ سیاه
    روانشناسی رنگ سیاه

    اگر از رنگ سیاه به روش هوشمندانه استفاده کنیم، فضایی زیبا و پیشرفته در محیط داخلی به وجود می‌آورد. رنگ سیاه نماد قدرت، سلطه جویی و رسمیت است. اگر شما تمایل به استفاده از رنگ سیاه برای دکوراسیون داخلی دارید، می‌توانید این رنگ را به عنوان رنگ خنثی در نظر گرفته و با رنگ‌های دیگر ترکیب کنید. ترکیب رنگ سیاه و سفید به عنوان دو رنگ متضاد در کنار یکدیگر همیشه باعث خلق محیطی شیک و زیبا می‌شود.

    روانشناسی رنگ آبی در طراحی داخلی

    روانشناسی رنگ آبی

    در روانشناسی رنگ آبی در دکوراسیون داخلی می‌توان اینگونه گفت که رنگ آبی باعث انتقال احساس آرامش در انسان می‌شود. این رنگ به دلیل آرامشی که به فضا می‌بخشد، اغلب برای اتاق خواب و حمام توصیه می‌شود. اگر می‌خواهید فضای داخلی شما خنک و شفاف جلوه کند، رنگ آبی انتخاب مناسبی است اما بهتر است برای جلوگیری از احساس سردی از ترکیب‌های رنگ گرم در سایر وسایل خانه نیز استفاده کنید. رنگ آبی باعث کاهش ضربان قلب و فشار خون شده و احساس آرامش را در فضا حاکم می‌کند. همچنین در صورت استفاده از رنگ آبی برای آشپزخانه، باعث کاهش اشتها شما شده و به کاهش وزن کمک می‌کند.

    روانشناسی رنگ قرمز در دکوراسیون داخلی

    روانشناسی رنگ قرمز
    روانشناسی رنگ قرمز

    می‎توان گفت که گرم ترین رنگ، رنگ قرمز است که تحریک کننده و نیرومند است. رنگ قرمز سرشار از انرژی است و ترشح ادرنالین در بدن انسان را افزایش می‎دهد. بنابراین استفاده از این رنگ برای اتاق خواب، تصمیمی غیرمنطقی است. در عوض از این رنگ می‎توانید برای اتاق نشیمن و یا آشپزخانه استفاده کنید زیرا رنگ قرمز افراد را به گفتگو ترغیب می‎کند و احساس گرسنگی را در شما به وجود می‌‎آورد. به طور کلی استفاده از رنگ قرمز در ترکیب دکوراسیون داخلی بیشتر از هر رنگ دیگری در جلب نظر بیننده موثر است.

    روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون داخلی

    روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون داخلی

    رنگ زرد هم رنگ پرتوهای طلایی خورشید بوده و پر از انرژی و نشاط است. استفاده از رنگ زرد برای دکوراسیون داخلی، فضا را شادتر و سرزنده تر نشان می‌‎دهد. رنگ زرد لیمویی فضا را جذاب می‌کند و زرد پر رنگ حسی گرم و آرام را برای فضای داخلی شما به ارمغان می‌‎آورد. شما می‌‎توانید از این رنگ در قسمت های مختلف خانه به غیر از اتاق خواب استفاده کنید. رنگ زرد به دلیل اینکه باعث تحریک ذهنی می‌شود برای اتاق خواب مناسب نیست. تحقیقات در بررسی تاثیر رنگ در دکوراسیون داخلی برای رنگ زرد نشان می‌دهد که افرادی که در طولانی مدت از رنگ زرد برای اتاق خود استفاده می‌کنند در معرض آسیب روحی قرار می‌گیرند. همچنین استفاده از این رنگ برای اتاق کودکان، گریه آنها را بیشترمی‌کند. این رنگ گاها باعث ایجاد احساس ناامیدی و خشم در انسان می‌‎شود.

    روانشناسی رنگ سبز در دکوراسیون داخلی

    روانشناسی رنگ سبز در دکوراسیون داخلی

    اثرات روانشناختی رنگ سبز بسیار نزدیک به رنگ آبی است. شما می‎توانید برای ایجاد آرامش و شادابی و طراوت از رنگ سبز برای فضای داخلی خود استفاده کنید. از آنجاییکه رنگ سبز قدرت باروری را افزایش می‎دهد، پس گزینه مناسبی برای اتاق خواب محسوب می‎شود. روانشناسان می‎گویند که رنگ سبز موجب آرامش روحی در انسان می‌شود. شما اگر از رنگ سبز در کنار رنگ‌های بنفش و نقره‌ای استفاده کنید، حس غنی و رفاه را به شما منتقل می‌کند. همچنین به دلیل اینکه رنگ سبز، رنگ پوست را به خوبی نمایش نمی‎دهد بهتر است برای سالن‎های آرایشی و فروشگاه‎ها استفاده نکنید.

    روانشناسی رنگ نارنجی در دکوراسیون داخلی

    روانشناسی رنگ نارنجی در دکوراسیون داخلی

    علم رنگ شناسی در دکوراسیون داخلی از رنگ نارنجی به عنوان یک رنگ پرشور یاد می‌کند، به همین دلیل برای فضای باشگاه‌ها رنگ مناسبی است و در خانه نیز می‌توان از این رنگ برای اتاق نشیمن استفاده کرد. رنگ نارنجی از ترکیب دو رنگ زرد و قرمز به دست می‌آید و نمادی از اعتماد به نفس و انرژی است. علاوه بر این، رنگ نارنجی ضدافسردگی است و به بیننده این امکان را می‌دهد تا احساسات و هیجانات خود را بروز دهد. شما برای جلوگیری از حس یکنواختی و ایجاد تنوع در دکوراسیون داخلی می‌توانید از رنگ نارنجی استفاده کنید.

    روانشناسی رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی

    روانشناسی رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی

    رنگ بنفش، هم رنگ سرد است و هم رنگ گرم و به همین دلیل ترکیبی از خواص رنگ گرم و سرد را داراست. استفاده از رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی به شما کمک می‌کند تا محیطی مجلل و لوکس را به نمایش بگذارید. از رنگ بنفش کمرنگ می‎توانید برای اتاق خواب و از بنفش تیره برای اتاق نشیمن استفاده کنید. رنگ بنفش همانند رنگ آبی باعث ایجاد آرامش می‎شود اما احساس خستگی را به مخاطب القا نمی‎کند.

    روانشناسی رنگ بژ در دکوراسیون داخلی

    روانشناسی رنگ بژ در دکوراسیون داخلی

    شاید هنوز هم عده‌ای رنگ بژ را نشناسند. رنگ بژ رنگ قهوه‌ای مایل به زرد است که با خاکستری تعدیل شده است. رنگ بژ به دلیل همخوانی با دکوراسیون داخلی منزل چه از نوع سنتی و چه مدرن، طرفداران زیادی دارد. معمولا استفاده از این رنگ برای مبلمان و پرده بیشتر به چشم می‌خورد. بژ رنگی خاص و منحصربه فرد در میان رنگ ها در نظر گرفته می‌شود، به همین دلیل می‌توان آن را در قسمت‌های مختلف خانه به کار برد.

    روانشناسی رنگ قهوه ای در دکوراسیون

    روانشناسی رنگ قهوه ای در دکوراسیون

    شما درحال مطالعه مقاله نقش رنگ در دکوراسیون داخلی خانه و هرفضای دیگری که مد نظرتان است، هستید. در اینجا به روانشناسی رنگ قهوه‌ای در دکوراسیون می‎پردازیم. رنگ قهوه‌ای حس طبیعی بودن و راحتی را در فضا به وجود می‌آورد. اغلب رنگ قهوه‌ای را یک رنگ خنثی و پایه در نظر می‌گیرند. این رنگ در طبیعت بیشتر به چشم می‌خورد به همین دلیل القاکننده حس امنیت و پایداری در ماست. رنگ قهوه‌ای برای مبلمان و همچنین یک کف پارکت زیبا بسیار کاربردی است. 

    روانشناسی رنگ خاکستری در دکوراسیون

    روانشناسی رنگ خاکستری در دکوراسیون

    رنگ خاکستری رنگی خنثی به شمار می‌رود که در کنار ترکیب رنگ‌های دیگر به فضای داخلی شما رسمیت همراه با ظرافت می‌بخشد. استفاده زیاد از این رنگ فضایی کسل کننده و یکنواخت به وجود می‌آورد. البته اثر این رنگ تا حد زیادی به سایه رنگی که استفاده می‎کنید، بستگی دارد. مثلا اگر خاکستری به همراه رنگ زرد استفاده شود، محیطی کسل کننده و افسرده به وجود می‌آورد اما اگر رنگ خاکستری در کنار رنگ سفید به کار برده شود، محیطی تمیز و آرام را به نمایش می‌گذارد. همچنین، رنگ خاکستری با منطق رابطه مستقیم دارد.

    روانشناسی رنگ صورتی در دکوراسیون

     روانشناسی رنگ صورتی در دکوراسیون

    رنگ صورتی به عنوان یک عنوان یکی از رنگ های پرطرفدار در طراحی داخلی  رنگ پرطرفدار میان زنان و بیشتر دختربچه هاست و معمولا مردان علاقه‌ای به این رنگ ندارند. رنگ صورتی زیباست اما هرکسی این رنگ را برای دکوراسیون داخلی منزل خود نمی‌پسندد. رنگ صورتی اگر با رنگ قهوه‌ای شکلاتی ترکیب شود، باعث ایجاد احساس صمیمیت و جذابیت در محیط می‌شود. اگر تصمیم دارید از این رنگ به عنوان یک ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی استفاده کنید، حتما با همسرتان در این زمینه مشورت کنید.

    سوالات متداول

    رنگ شناسی در دکوراسیون داخلی چه اهمیتی دارد؟

    تحقیقات نشان می‌دهد که رنگ‌ها بر احساسات و روحیات افراد تاثیر مستقیم می‌گذارد. بنابراین باید در انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی دقت کنیم چراکه با گذشت زمان بر افکار و روحیه انسان تاثیر می‌گذارد.

    چه رنگ هایی آرامش بخش هستند؟

    رنگ‌هایی مانند آبی، سبز و بنفش باعث ایجاد احساس آرامش در انسان می‌شود.

    فرق رنگ سرد و رنگ گرم چیست؟

    رنگ گرم مانند زرد و قرمز باعث ایجاد حس شور و هیجان در انسان می‌شود در حالیکه رنگ های سرد مانند آبی احساس آرامش را در انسان به وجود می‌آورد.

    لطفا امتیاز دهید

    مشاوره و طراحی رایگان

    جهت دریافت مشاوره رایگان و یا طراحی رایگان تنها کافیست تلفن خود را وارد کنید.

    Step 1 of 2

    فهرست مطالب

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مکالمه را شروع کنید
    ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم

    پروفایل

    تمامی حقوق برای گروه صنعتی هنری پتروگ محفوظ است
    گروه صنعتی هنری پتروگ
    شماره تماس : 3634

    واتساپ : 09151172080

    دفتر مرکزی : 05138466965
    ایمیل : petrog.group@gmail.com
    آدرس شرکت : مشهد, خیابان چمران
    چمران 9 ساختمان نشان طبقه 1 واحد 105